Figyelemfelhívás, tájékoztató

  • A kormány kihirdette a 41/2020. (III. 11.) rendeletét az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről.

 

  • Ennek helyi betartatására, illetve a személyes kontaktussal, mint fertőzésveszéllyel járó ügyfélforgalom visszaszorítására, valamint a kiszolgálás és háttértevékenység folyamatosságának a – lehetőleg – betegségmentes fenntarthatósága érdekében a több helyi hálózatüzemeltető Partnerünk, a személyes ügyfélforgalom időbéli korlátozását, illetve lezárását kénytelen elrendelni. Természetesen a helyi elektronikus (e-mail és telefon alapú) kiszolgálás további zavartalan fenntartása mellett. Ezen kiszolgálási területeken a kifüggesztett új nyitvatartási idő feltüntetésén túl a helyi hálózatüzemeltető honlapján is, illetve a területi információs csatornákon is tájékoztatást nyújtunk az érintett előfizetői körnek, a 2/2015. NMHH rendelet előírásai szerint.

 

  • A vészhelyzet kormány-intézkedéseinek egyikeként a közszolgálati m5 csatorna új műsorrendje tartalmazza a személyes jelenlét nélküli új iskolai tanrend részeként számos oktatási anyag közlését. Ennek lehetőleg minél teljesebb körbe történő eljuttatása érdekében több hálózatunkon a teljes nézettségű analóg programcsomagunk csatornaválasztékát bővítjük az m5 csatornával. Ha annak analóg terjesztési lehetősége adott hálózaton csak más csatorna helyén valósítható meg, úgy az érintett csatornahelyet biztosító műsorfolyam digitális vételi lehetőségét továbbra is biztosítjuk.

 

  • Mindezen ideiglenes intézkedéseink a veszélyhelyzet visszavonásáig állnak fenn.